22
April
2018

Författaren och föreläsaren Peter Jumrukovski om hur du når dina mål

Framgångshistorier
Author
Magnus Häggbom

Allting började som en överviktig kille som ville bli duktig på karate och träffa tjejer. Genom att studera de bästa och långsamt utvecklas lyckades Peter Jumrukovski tävla för svenska landslaget i över 10 år och vinna 8 SM-guld och ett VM-brons i karate. Inte för att han hade mest talang eller var bäst, utan för att han var envis och aldrig gav upp.

Livet kändes inte rättvist just då, men ibland får man precis den medicinen man behöver.

Hur började din resa? Hur var det att kombinera en idrotts- och yrkeskarriär?

– Som elitidrottare i karate tjänar man inga pengar och därför behövde jag ett jobb, berättar Peter. Jag kom in i mediabranschen och började sälja marknadsföring. Även här var det inte lätt, men jag hade ett driv och en vilja att uppnå mina mål. Tjänade jag pengar gav det mig frihet att satsa på min karate.

– Som säljare blev jag väldigt duktig eftersom jag jobbade starkt med målsättningar. Efter fem år lades produkten jag jobbade med ner och där stod jag precis hemkommen från Sydney med en VM-medalj runt halsen och inget jobb, fortsätter han.

– Livet kändes inte rättvist just då, men ibland får man precis den medicinen man behöver. Jag bestämde mig för att skriva Målboken (en bok om hur man uppnår sina mål) och börja föreläsa.

– Nu fem år senare har jag skrivit fyra böcker i personlig utveckling och driver The I Love Success Podcast som är baserad i Los Angeles.

Vad driver dig?

– Målet är att hjälpa 10 miljoner människor på 10 år att våga gå efter just sina drömmar. Jag har träffat några av de mest framgångsrika människorna i världen, alltifrån världsmästare, till berömda affärsmän och Hollywoodkändisar. De har lärt mig oerhört mycket om vad framgång egentligen är och vad som krävs för att lyckas.

– En gemensam nämnare är att över 90% av alla dessa framgångsrika personer vaknar tidigt. Därför handlar min senaste bok ”Morgonpigg” om hur framgångsrika människor börjar sin dag, säger Peter.

Kom ihåg att ett mål är: ”En nedskriven dröm med en deadline.”

Du har bl. a. skrivit ”Målboken”, en bok du skrev klart på 40 dagar, och din senaste bok ”Morgonpigg”. Hur jobbar du med målsättningar i din vardag? Vilka verktyg har hjälpt dig?
– Målsättningar är allt. Ett liv utan riktning saknar i längden glädje. Kom ihåg att ett mål är: ”En nedskriven dröm med en deadline.” Du måste bestämma dig för en sak till att börja med (sedan kan du lägga till fler mål), skriva ner målet, göra en plan på vad du behöver göra varje dag/vecka och sedan sätta igång, menar han.

 

– Det viktigaste jag har lärt mig är att göra minst en liten sak varje dag för att komma närmare dina drömmar. Vänta inte, tiden bara går. Om du inte vet hur du ska gå tillväga fråga dig fram, läs på och sätt igång.

– Vi lever i en tid där det finns information om nästan allt, det är upp till dig att söka fram information. Och har du det tufft just nu, tyck inte synd om dig själv och gnäll. Sträck på dig och ta ett litet, litet steg framåt. Det tuffa kommer passera och snart känns det bättre, avslutar Peter.

Du har arbetat med framgångsrika personer inom såväl näringsliv som inom idrott.
Vilka är dina tre största lärdomar kring rutiner och vanor för framgång?

  1. Vakna tidigt
  2. Skriv ner dina mål
  3. Gör någonting varje dag för att ta dig närmare dina mål (även de dagar då du inte känner för det). Det är inte alltid kul, men det blir kul om du tar dig igenom det tuffa.
DU HITTAR MER OM PETER OCH I LOVE SUCCESS HÄR: