28
juni
2018

Entreprenörens framgångsrecept för karriär och hälsa

Som 25-åring har Nicoline Arthursson hunnit med att ta en silvermedalj i mini-OS i gruppgymnastik, blivit topp 20 i Sverige som höjdhoppare, vunnit ”Fröken Sverige”, arbetat för mediabolaget Ocasts och har under våren varit aktuell i Robinson på TV4. Vi träffade Nicoline för att prata mer om hennes drivkrafter, framgångsrecept och hur hon prioriterar sin hälsa för att orka hålla ett högt tempo som entreprenör.
Min drivkraft är att jag alltid velat kunna ”ge tillbaka”
Du driver idag ditt egna företag och har en rad projekt igång. Vilken är din drivkraft?

– Jag har jobbat med många olika spännande saker under mina 25 unga år. Tidigare jobbade jag i ett amerikanskt företag där jag var ansiktet utåt för deras sminklinje, berättar Nicoline och fortsätter, samt att jag jobbade med deras återförsäljare runt om i Europa till att öka försäljningen, vilket innebar mycket resande och föreläsningar.

– Därefter började jag jobba i ett start-up bolag i Stockholm då vi presenterade mediamarknaden ett helt nytt sätt att för mediebolagen själva sälja deras annonsplatser. Just nu är jag aktuell i Robinson 2018 där säsongen nu avslutats på TV4. Ett fantastiskt äventyr, säger Nicoline.

– Nu jobbar jag som influencer, föreläser/inspirerar och modellar. Min drivkraft är att jag alltid velat kunna ”ge tillbaka”. Jag mår så otroligt bra själv av att kunna inspirera andra att exempelvis nå sina mål, det är en fantastisk känsla som även inspirerar mig och jag tror att genom att ge får man gott tillbaka. Min familj är min största drivkraft av allt, avslutar hon.

Vilka är dina största lärdomar inom entreprenörskap?

– Man måste stå på sig och faktiskt lyssna på sig själv och ens egna institutioner. Våga gå för ens egna tankar och ideer och utveckla dem. Att dela med sig av processen med andra kan göra att det öppnar nya dörrar för vidareutveckling.

– Man ska inte vara rädd för att ligga på, sanningen är att du är den som kommer få saker att hända så då måste man gå för det och göra det som krävs för att få det att hända.

Jag brukar starta min dag med inandningsövning för att komma in i rätt ”Peak State”

Hur kombinerar du karriären med träning och hälsa? Vad är viktigt för dig för att må bra och prestera?

– Min hälsa kommer alltid först, en god hälsa både fysiskt och mentalt är nyckeln till alla framgångar och för mig är det viktigt att känna mig frisk och stark inombords för att jag ska orka ta mig an allt annat spännande livet har att erbjuda. Jag brukar starta min dag med inandningsövning jag lärt mig på ”Tony Robbins” för att komma in i rätt ”Peak State”, berättar Nicoline.

– Sedan har jag skaffat mig en liten valp, lilla Paddie, som skall ut tidigt på morgonpromenad. Därefter kör jag min morgonträning för att få bästa energin för resten av dagen.

– Morgonträning tycker jag passar mig bäst för att få ut maximal energi för hela dagen. Eftersom det mesta sitter i huvudet är det även för mig viktigt att träna det mentala eftersom det hänger ihop.
Gör det inte komplicerat!
Vilka tre framgångsråd skulle du vilja ge till den som vill ta steget närmare mot sin dröm?
– Jag tror på att allt är möjligt, och allt startar med att man måste tro på sig själv, för mig handlar det om att ”bara göra det” för du vet inte för ens du provat.

– Vill man något är det en själv som måste se till att det händer. Man måste våga att göra det som känns obekvämt, om man tänker efter vad kan hända egentligen?! Plus att jag skulle säga de ger riktiga adrenalinkickar, säger Nicoline.

– Kalla mig ”Miss no-comfortzone”.  Sedan har jag också en tro på att det finns en mening med allt och har man provat något som inte gav det resultat man önskade, så fortsätter man bara tills det säger PANG!

– Jag har fått lära mig att skillnaden mellan en vinnare och en förlorare, är att en vinnare ALDRIG ger upp – så ge aldrig upp och fortsätt bara kämpa. Gör det inte komplicerat!

Vill du följa Nicoline och ta del av hennes vardag och projekt?
Instagram: @nicolineartursson
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCTRHFAhhXV-ehgg3EHXOchg
Hemsida: http://nicolineartursson.com/

Tags for this post

author: PO på Fysiotest