08
november
2018

Företagshälsoaktören Fysiotest och den digitala hälsotjänsten Actimate ingår samarbete

Genom samarbetet vill Fysiotest och Actimate kunna erbjuda en lösning där kunden – genom att få veta sin faktiska hälsostatus – kunna följa sin hälsoutvecklingen över tid samtidigt som den har ett enkelt, digitalt och – viktigast av allt – roligt verktyg för att öka fokus och motivation för fysisk aktivitet.

Tillsammans erbjuder de en hälsolösning för ett proaktivt hälsoarbete som baseras på kunskap och motivation.

Ohälsan i Sverige ökar. Den stora frågan är vad beror det på? Sjukfrånvaro är ett problem för individer, organisationer men även för hela samhällsekonomin. En viktig anledning till att ohälsa breder ut sig är psykiska sjukdomar, som till exempel depression, vilka i sin tur ofta leder till att drabbade personer missköter sin kropp och därmed även utvecklar somatisk ohälsa.

– Vi har alla stora vinster att vinna på att jobba proaktivt och förebyggande, menar Karolina Silfverberg, CoFounder på Actimate.

Sami Seppänen, VD på Fysiotest, menar att sjukvården har under många decennier litat på farmaceutiska lösningar, symtomlindring och teknologiska framsteg, vilket i sig inte är fel.

– Däremot har man glömt bort att väldigt många sjukdomar kan förebyggas med individualiserad livsstil, säger han.

Fysisk aktivitet är livsavgörande på många sätt och idag är vi mer stillasittande och inaktiva. Om du tänker dig en produkt i som hamnar i standby-läge, det är det som händer i din kropp vid stillasittande i mer än 20 minuter.

– Har du ett stillasittande jobb är det viktigt att få in fokus på fysisk aktivitet i de dagliga arbetet/rutinerna, säger Karolina. Det behöver inte vara komplicerat eller svårt. Att lägga in små pauser eller att ta den där extra promenaden från jobbet gör stor skillnad.

– Att dessutom skapa motivation och gemensamt fokus tillsammans på jobbet ger både teamkänsla och rörelseglädje, dessutom gör det er mer stresståliga och glada, fortsätter Karolina.

– Eftersom ingen egentligen vill vara kund i sjukvården har det växt fram en efterfrågan till koncept som medvetandegör, höjer och stöttar individuella insatser för kost, träning, stresshantering och arbetsmiljö, berättar Sami.

Alla kloka förändringar börjar med en analys om nuläget och en vision om framtida önsketillståndet, fortsätter han.

– Vägen varierar från person till person beroende på nuläget, målsättningar och resurser som finns att ta tag i, avslutar Sami.

Nyfiken på att veta mer? Välkommen att höra av dig till:

Sami Seppänen, VD Fysiotest: sami@fysiotest.se & 070-142 00 81
Karolina Silvferberg, CoFounder Actimate: karolina@actimate.se & 070-663 24 20

author: PO på Fysiotest