13
januari
2017

Hur livsstilen påverkar dina medarbetares produktivitet – och din verksamhet

Dagens värld påverkar många med stress och ohälsa med ständig uppkoppling och att-göra-listor. För att hantera allt som behöver göras är det lätt av välja genvägen via minskad sömn, att dra ned på eller skippa träningen, välja några extra koppar kaffe eller snabbmaten på lunchen för att hinna med.

När måltiderna handlar mer om snabbhet och mindre om näringsinnehåll är det inte enbart vikten som påverkas, även vår fokuserings- och produktivitetsförmåga. Näringsfattig mat och låg fysisk aktivitet kan påverka hjärnans kognitiva förmåga, vilket i sin tur påverkar medarbetaren, både på och utanför arbetsplatsen.

Som företagsledare finns sällan möjligheten att packa ned en hälsosam lunchlåda till var medarbetare varje morgon, men det finns en rad steg vi tillsammans kan ta för att hjälpa alla på företaget mot en hälsosammare livsstil.

Ett näringsfattig intag kan leda till nedsatt kognitiv förmåga och öka risken för välfärdssjukdomar.

 

Hjälp medarbetarna prestera på topp
De senaste rapporterna har visat att rätt ledarskap ger bättre hälsa i våra företag i landet. Rökning, övervikt och oregelbundna sovvanor har nu åkt ned på listan över orsaker till sjukfrånvaro medan stress stiger på listan. Vilken företagskultur vill ni ha på ert företag? Hur attraherar ni nya stjärnor till ert team? Vår kultur på företaget påverkar stort medarbetarnas drivkraft och prestationsförmåga.

”Where focus goes, energy flows”
Om alternativen finns där är det lättare att göra ett annat val. Det vi fokuserar på, det växer inom oss. Skillnaden som gör skillnaden kan för många vara tillgängligheten på arbetsplatsen till att göra ”goda” val. Frukt, nötter, frön & en vattenautomat är exempel på hur vi kan hjälpa våra medmänniskor att göra små, positiva förändringar i vardagen.
Gör det till en självklarhet att välja bränsle som räcker länge.

Låt alla vinna på sina villkor
Alla vill bli sedda och uppskattade för den dem är. Att tävla på individuella nivåer och med sig själv gör alla till vinnare. Hälsa är något väldigt individuellt och en gemensam målsättning med indivudella referensmål kan vara ett steg mot en positiv arbetsmiljö och en plats där alla kan växa och utvecklas.

author: PO på Fysiotest