27
augusti
2018

Jag har alltid strävat efter att hitta en vardag som jag älskar – superentreprenören Mikael Wintzell om hälsa och karriär

Karriären började med att Mikael gjorde menyer åt den lokala pizzerian och extraknäcka som webbdesigner till att senare vara med och etablera den svenska betaltjänsten Klarna i Tyskland senare vara med och etablera den svenska betaltjänsten Klarna i Tyskland och därefter ledda den svenska techsuccéns kommersiella ben globalt som deputy CCO.

Nu driver Mikael Wintzell tillsammans med ett antal partners det framgångsrika riskkapitalbolaget Wellstreet. Här delar han med sig av sina lärdomar kring en hektisk karriär i kombination med en hälsosam livsstil och drivkrafterna bakom framgången.

Vad betyder din hälsa – och träning – för ditt företagande?
– Först och främst ser jag såväl företagande som träning som grundfundament i mitt liv, och jag tror att det är viktigt att se det just som det, komponenter och delar av en helhet. Jag har alltid strävat efter att hitta en vardag som jag älskar, där jag inte går till ett jobb eller går till ett jobbigt träningspass för att jag måste, utan för att jag vill, säger Mikael.

– Hur tuff min arbetsdag eller gympass än är så ska jag i kärnan älska och uppskatta det. Sedan har träningen för mig blivit en av mina absolut största passioner och det gör mig till en mycket bättre människa, mer balanserad, effektivare och mer välmående och tillfreds.

Jag har kommit dit och tagit mig igenom många tunga stunder genom en stark revanschlusta

Vilken är drivkraften bakom din energi och ditt framgångsrika företagande? Hur föder du den drivkraften?
– Min drivkraft är verkligen att jag älskar det jag gör och har och och att jag är så tacksam för att få ha det så. Drivkraften att få leva en vardag man älskar är idag den största. Men jag har kommit dit och tagit mig igenom många tunga stunder genom en stark revanschlusta och en känsla av att behöva bevisa mig, för andra men framförallt för mig själv.

Du driver Wellstreet som är investerat i 32 bolag, sitter med i 14 styrelser och reser mycket i jobbet. Vilka har varit dina största framgångsfaktorer för att lyckas ha en hälsosam livsstil tillsammans med ett hektiskt företagande?
– Först och främst tror jag det kommer en startpunkt, när man inser att man måste hitta balansen för att orka fortsätta prestera. När du väl kommit dit gäller det att hitta din nivå, det handlar om att sätta upp mål som du faktiskt kan realisera och ta det därifrån.

– Som för träningen t ex, många som jag hjälper igång som befinner sig där jag en gång var sätter upp som en start att de ska gå fyra ggr i veckan, så blir det två-tre, vilket är bra, men då upplever de att de inte levererar och så blir det negativa spiraler. Säg istället två och när det då infrias eller till och med blir tre så kickar belöningssystemet in. Sådana enkla saker!

– Sedan måste man ju också vara medveten om hur lite insats som krävs för att hålla saker uppe t ex under resor; ett par skor i väskan eller 15 minuter kroppsviktsträning på hotellrummet gör att du håller kroppen aktiv men framförallt känner du dig lite mindre eftersatt på din resa.

Vill du följa Mikael? Du hittar honom via:

author: PO på Fysiotest