Bra dagar börjar med en god natts sömn

Oura - världens mest noggranna sömn- & aktivitetsmätare

Möt fördelarna med fantastisk sömn

Sömn är inte den tråkiga delen mellan minnesvärda stunder – sömn är det som gör minnesvärda stunder möjliga. När du sover återhämtar sig kroppen från stress och behovet av sömn har alla. Hela livet.

 

Alla behöver sömn och du som utmanar dig själv kreativt, professionellt eller fysiskt varje dag är i extra behov av en bra sömn.

 

Visste du att vi sover i snitt 26 år av våra liv? Vi anser att det är 26 år som är vi spenderar på ett bra sätt. En bra återhämtning ger många fördelar såsom viktkontroll, god hälsa, prestera ditt bästa i alla lägen och vara mer produktiv, för att bara nämna några.

När du sover bra kan du prestera bättre.
Oura hjälper dig med båda.

Hur vår dygnsrytm återspeglar sig kallar vi kronotyp. Vi har alla olika sömnpersonligheter, precis som att vi är och ser olika ut. Att vara en nattuggla eller morgonpigg styrs alltså enligt många studier av genetiska drag.

 

Dygnsrytmen kan ändras något när vi åldras men vi är i grund och botten födda med det. Eftersom vi inte kan ändra vår kronotyp behöver vi istället kunna följa dygnsrytmen för att få så bra kvalité på sömnen som möjligt.

 

Oura-ringen hjälper dig att kontrollera din dygnsrytm. Genom att följa dina vanor kring sömn, återhämtning och daglig aktivitet kan Oura hjälpa dig att förstå din personliga dygnsrytm samt hur du ska anpassa din livsstil efter den.


Läs mer om Oura här

Perfekt passform för oändliga möjligheter

Enkel, intelligent i sin konstruktion och fylld med avancerade sensorer hjälper Oura att avslöja fantastisk information om dig som du aldrig tidigare trodde var möjligt att ta del av.

 

Med NTC-kroppstemperaturmätning, infrarött ljus, 3D accelerometer och gyroskop registrerar Oura din kroppstemperatur, blodvolym, puls samt omfattning och intensitet av dina rörelsevanor som sedan redovisas i Oura appen.


Beställ ringen här

Insikter och analyser du faktiskt kan använda till din fördel

Oura mäter aktivitet under hela dygnet så att du får värdefull, exakt och insiktsfull information om dig själv.

Sov bättre. Förbättra din prestation och känn dig upprymd av energi.

Allt det är möjligt med Oura.

Kroppstemperaturssensorer

Oura-ringen registrerar din kroppstemperatur varje minut medan du sover. Genom att jämföra det värdet med värden från tidigare nätter får du en utgångspunkt för din kroppstemperatur och eventuella variationer från den.

Infraröd LED-mätning

Mätning av blodvolymens puls direkt från fingrets palmarartärer.

3D-accelerometer och gyroskop

Detekterar amplituden och intensiteten i din kroppsrörelse, känner automatiskt igen att du är aktiv och mäter tiden du är inaktiv under dagen.

Oura - Sömnanalys

 • Läggdagsassistans

  När det gäller din hälsa gör en optimalt sömn hela skillnaden. Oura hjälper dig att hitta ett sömnmönster som passar dina dagliga rytmer, vilket hjälper dig att känna dig energisk varje dag.

 • Sömnkvalité

  Hur sov du senaste natten – och hur påverkar det dig? Förstå mer om din sömnkvalité med hjälp av Ouras dagliga sömnguide.

 • Sömnfasanalys (REM-sömn, etc)

  Håll koll på dina sömncykel: mängden av djupsömn, REM-sömn och eventuell vaken tid under natten.

 • Sömnanalys

  Förstå mer kring ditt välbefinnande genom dagliga, veckovisa och månatliga summeringar av din sömnkvalité och faktorerna som påverkar den.

Oura - Återhämtning och prestation

 • Återhämtning

  Ouras mångsidiga återhämtningsanalys hjälper dig att veta när det är dags att sikta på toppprestationer och när det är bättre att vila och ladda batterierna.

 • Vilopuls

  En av de vanligaste indikatorerna för återhämtning. Oura visar din vilopuls under hela natten – tillsammans med ditt lägsta värde och medelvärdet.

 • Hjärtvariation (HRV)

  Visar hur din kropp återhämtar sig från fysisk aktivitet, stress och trötthet. Oura visar din hjärtfrekvensvariation över hela natten – tillsammans med medelvärdet och  ditt maximala värde.

   

 • Kroppstemperatur

  Mät din nattliga kroppstemperaturvariation och få tidiga tecken på övergående sjukdom, återhämtningsbehov eller följ menstruationscykelnivåer.

 • Andningsfrekvens

  Ett gott tecken på hälsa och återhämtning. Oura visar din genomsnittliga andningsfrekvens från varje natt.

Oura - Aktivitetsanalys

 • Dagliga aktivitetsmål

  Oura ger dig ett dagligt aktivitetsmål baserat på din sömnkvalitét och för din återhämtningsstatus. Det hjälper dig också att balansera dina aktiviteter så att det finns tillräckligt med  aktivitet och vila under din vecka.

 • Alltid igång - analys av daglig aktivitet

  Varje steg räknas när vi pratar om din ämnesomsättning och helhetshälsa. Därför mäter Oura alla dina aktiviteter från lätta hushållsarbeten som dammsugning till tuffa träningspass. Du kan också lägga till aktiviteter manuellt.

 • Antal steg och kaloriförbrukning

  Se din dagliga kaloriförbrukning och antal steg.

 • Inaktivitetsvarningar

  Oura håller ögonen på din stillasittande tid under dagen och påminner dig om att regelbundet  sträcka på benen.

 • Aktivitetsbalans

  Oura mäter din träningsfrekvens och volym samt hjälper dig att uppnå bra resultat genom att balansera din träning med dagar för återhämtning.