21
september
2016

Passionen för hälsa blev affärsidé

WE Sigtuna öppnade upp portarna i augusti och drivs av passionen för att göra det möjligt för alla att testa sin fysiska prestationsförmåga och utvecklas.
– WE Sigtuna är en plats man vill till, inte en plats man hittar på ursäkter för att undvika – berättar Johan Simonsson, ansvarig för WE Sigtunas testcenter.

 

Historien bakom WE Sigtuna
Tillsammans har Niklas Wikegård, ishockey- & TV-profil, och Jonas Eriksson, VM-fotbollsdomare startat WE Sigtuna, ett gym och testcenter på 1 000 m² med ambitionen att göra fystester tillgängliga för alla, motionärer som elitidrottare. Ansvarig för testcentret är idrottsfysiologen Johan Simonsson.

”Vi vill ha ett gym där alla ska känna sig hemma. Vi har en loungeavdelning dit man kan komma och ta en fika, även om man inte ska träna. ”
– JOHAN SIMONSSON

Niklas Wikegård och Johan Simonsson är gamla vänner och träningskompisar, som bl a genomfört Cykelvasan tillsammans, och lärde känna varandra då Johan hjälpte Niklas tillbaka från ett trasigt knä.

– Niklas sa han tillsammans med Jonas Eriksson ska öppna gym i Sigtuna och att jag hade rätt kompetens, berättar Johan.
De ville ha ett testcentrer och göra det möjligt för alla att kunna göra ett test för att kolla sin kondition, göra ett laktattest eller kroppsscanning och ville ha med mig, fortsätter Johan och berättar om hur idén till samarbetet föddes.

– Det kör vi på!, sa Johan och idag står gymmet färdigt sedan augusti.

Johan Simonsson är utbildad idrottsfysiolog med en gedigen erfarenhet och utbildning bakom sig. Johan har en universitetsexamen vid GIH och Växjö Universitet i idrottsvetenskap och idrottsfysiologi. Förutom detta har han utbildning inom idrottsmedicin, idrottscoachning, idrottsnutrition samt idrottspsykologi.

WE-känslan
Själva testcentret finner vi mitt i gymmet – tre meter upp i taket i ett inrett glasrum. Tanken bakom testcentret är att det ska vara en given del av verksamheten – en plats där man kan ta sin träning och hälsoutveckling till nästa nivå.

– Vi vill hjälpa våra kunder att göra ett avstamp: “Här är jag och jag vill ta det vidare och bli hälsosammare”, resonerar Johan när han berättar om testverksamheten.

Syreupptagnings- och mjölksyratester samt kroppsammansättningsmätningar är några av de tester WE Sigtuna erbjuder.

Framtidsvisioner
Fokus framåt är att öka medlemsantal till en viss gräns och bilda olika träningsgrupper, säger Johan.

Framöver kommer olika grupper, såsom löpar- skidåknings- och cykelgrupper startas samt företagsarbetet öka. I detta ingår även att Johan Simonsson kommer arbeta med föreläsningar om bl a periodisering, kost och träningsupplägg.

Tillsammans kommer även Johan och WE Sigtunas testcenter ,med Niklas Wikegårds engagemang i 100/Oktan, att utveckla företagsevent genom att erbjuda föreläsningar och fysträning för företag.

– Vi vill även knyta an företagen och låt dem köra eventen på gymmet, säger Johan. I september kommer bl a jag och 100/Oktan även köra ett event vid Friends Arena.

– Nätverket och idrottskunnandet är stort runt WE Sigtuna, något vi vill ta vara på genom att vidareutbilda- och utveckla personal och skapa en win-win för alla parter, berättar Johan om WE Sigtunas framtidsplaner.

Johan kommer själv fortsätta sin kompetensutveckling och då mot rehabdelen för att kunna erbjuda ett ökat utbud kring idrottsrehab på WE Sigtuna.

”Drivkraften hos dessa människor är helt enastående”
– JOHAN SIMONSSON

– Vi vill även knyta an företagen och låt dem köra eventen på gymmet, säger Johan. I september kommer bl a vi köra ett event vid Friends Arena.

– Nätverket och idrottskunnandet är stort runt WE Sigtuna, något vi vill ta vara på genom att vidareutbilda- och utveckla personal och skapa en win-win för alla parter, berättar Johan om WE Sigtunas framtidsplaner.

Johan kommer själv fortsätta sin kompetensutveckling och då mot rehabdelen för att kunna erbjuda ett ökat utbud kring idrottsrehab på WE Sigtuna.

”Utmaningen framåt är att hela tiden försöka göra det bättre.”
– JOHAN SIMONSSON

Vill du läsa mer om WE Sigtuna och följa dem i deras sociala mediekanaler?
Du hittar dem på följande plattformar:

Facebook

Instagram

Webbsida

author: PO på Fysiotest