3
January
2019

Allt är inte svart eller vitt - gråzonen är lika viktig

Hälsosam livsstil
Author
Magnus Häggbom

När vi tittar på studier kring kost och träning, och råd och rön kring dessa, är det lätt att bli förvirrad. Det är lätt att dra en slutsats om att något är satt i sten, medan verkligheten kan se annorlunda ut.

Vi behöver alltid sätta saker i relation till varandra och se det ur ett större perspektiv. För i slutet av dagen kommer det alltid vara verkliga människor vi alla är. Människor som lever riktiga liv.

Näringstajming kan vara avgörande mellan att vinna eller förlora en match, att inte få kramp under den sista milen på sitt marathon eller att optimera återhämtningen mellan dagens dubbelpass.

Men, lika avgörande kan det vara att få i sig ett mellanmål innan eftermiddagsmötet eller för att ha energi till trädgården och att leka med barnen efter jobbet. Vad som är viktigt för dig, och vad som betyder mest för dig, finns det bara en person som vet – nämligen du.

Vad är ditt nuläge – och vad är ditt önskade läge? Vilket läge utgår du från och vad kan du påverka den närmsta tiden?

För att nå din målsättning fokusera på de områden som du specifikt identifierat som utmaningar; till exempel kring vilken mat som hjälper dig må bättre, hur du hanterar stress och träning  eller vilka strategier som är viktigast för att förbättra din sömn.

Vi lär oss krypa innan vi går, vi går innan vi springer.