29
March
2021

Mpya Finance lanserar "Min Hälsa" genom samarbete med Fysiotest

Friskare företag
Author
Magnus Häggbom

Fysiotest har fått förtroendet att leverera företagshälsa till Mpya Finance genom ett nytt samarbetsavtal. Därmed får Fysiotest bidra till att skapa hållbar hälsa för Mpya Finance alla medarbetare.

Mpya Finance är ett modernt och nytänkande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi.

Per Cato, regionchef för Mpya Finance

Hållbarhet är viktigt för er. Hur tänker ni kring den frågan?
– Mpyas hållbarhetsarbete går ut på att medvetandegöra alla dimensioner i hållbarhetsfrågan, och inspirera våra medarbetare till att bidra.

– Av FN:s 17 globala hållbarhetsmål har vi identifierat fyra för oss prioriterade mål, där vi bedömer att Mpya här och nu har möjlighet att göra störst avtryck och bidra med konkret förändring. Ett av dessa fyra är #3 ”Hälsa och välbefinnande”, berättar Per vidare.

– På Mpya har vi ”Hela människan”. Och hela ekonomen i fokus – För oss på Mpya är medarbetaren den största och viktigaste tillgången. Vi ser därför både till hela ekonomen och till hela människan.

Nu ville vi ta ”Hela människan” ett steg till och kom i kontakt med Fysiotest.

Hur arbetar ni med er medarbetarupplevelse idag?
– Vi gör det genom maxat friskvårdsbidrag, individuell coaching, gemensamma träningar, må bra-aktiviteter, utvecklande uppdrag och återhämtning, berättar Per Cato.

– Vi strävar efter att vara de allra bästa ekonomikonsulterna på marknaden där ”bästa” för oss innebär glada, inspirerade, motiverade, balanserade och kompetenta individer som tillsammans skapar ett kraftfullt bidrag till ekonomvärlden, fortsätter han.

– Nu ville vi ta ”Hela människan” ett steg till och kom i kontakt med Fysiotest.

Nu står vi här, laddade och redo för ett rejält och faktiskt ganska unikt hälsoprojekt – för alla anställda på Mpya!

Hur såg ert behov ut?
– Tanken var att komplettera de gemensamma träningsprojekt vi brukar ha genom att se på hälsa ur större perspektiv. Vi pratade och diskuterade… och det blev tillslut en snöboll som bara blev större och större. Och nu står vi här, laddade och redo för ett rejält och faktiskt ganska unikt hälso-projekt – för alla anställda på Mpya, säger Per.

Vad blev lösningen?
– Tanken är att ge anställda möjlighet till individuell coaching, där vi får ”hjälp att möta varje medarbetare genom en individuell hälsoanalys för att skapa förutsättningar för ett hälsosammare liv, både på och utanför arbetet”. Låter ju magiskt, eller hur? Och det är just det jag tycker är så viktigt.

– Några av oss vill bara promenera. Andra kanske behöver vila mer, för att komma i form, medan några vill ha kostråd och tips på gymövningar. Det ska bli fantastiskt kul att dra igång detta som vi kallar ”Min Hälsa” tillsammans med Fysiotest.

Vill du veta mer om vårt projekt, hör av dig! Vore ju kul om fler företag hakade på, avslutar Per.

Om Mpya Finance
Tanken med Mpya Finance är enkel. Vårt mål är att skapa en arena där briljanta människor vill arbeta, utvecklas och umgås.

Vi tror att en vänlig och tillitsfull kultur får detta att hända. Vi tar hand om varandra, vi ser varandra och vi jobbar för laget. En för alla – alla för en.

Vi människor mår som allra bäst när det är symbios mellan yrkesliv och fritid. På Mpya kallar vi det livets balansräkning. God hälsa, fritid och ett bra yrkesliv är inte bara viktigt. Det är superviktigt för oss på Mpya Finance!

Nyfiken och vill veta mer?
Kontakta Per Cato på Mpya Finance här eller oss på Fysiotest här.