Coronatester och reseintyg

Många länder kräver att inresande testats negativt för covid-19, men reglerna är inte enhetliga och kan ändras med kort varsel. Resandet blir utmanande och förenat med risken att inte komma fram, eller hamna i karantän.

Vissa länder godkänner antigentest, andra kräver att analysen av PCR-testet utförs av laboratorium ackrediterat enligt ISO 17025 eller ISO 15189. På www.coronapassport.se hittar du uppdaterad information, land för land, som finns hos UD och IATA.

 

Vi på Fysiotest erbjuder PCR och antigen tester för pågående infektion, antikroppstester efter genomgången infektion och utfärdar intyg enligt de krav som respektive land ställer.

 

Svarstid för snabbtester för antigen och antikroppar är ca 15 minuter. Resultatet för ditt PCR och kvantitativ antikroppstest får du 1-2 dagar efter ditt test (längre analystid under helger kan förekomma).

VI ERBJUDER FÖLJANDE TJÄNSTER FÖR CORONATESTER:  

 • Företagskunder
 • Privata kunder
 • Certifierad för kinesiska resenärer
 • Testning av symtomatiska individer
 • Testning av icke-medborgare
 • Testning alla dagar, även helger
 • Hembesök
 • PCR- Rapid test
 • IgM/IgG – Antikropp Rapid test
 • IgG Antikroppstest; kvantitativ analys 
 • Ag – Antigen rapid test

 

PRIS FÖR TEST OCH RESEINTYG:

 • Covid-19 antigentest för pågående infektion -snabbtest 690 kr
 • Covid-19 PCR 1 750 kr
 • Covid-19 antikroppsanalys – snabbtest 490 kr
 • Covid-19 antikroppsanalys – kvantitativ analys för mängden antikroppar 890 kr
 • Reseintyg (ta med ditt pass): 300 kr

Särskilt tillägg för expresstest (PCR med kort analystid), helger samt hembesök gäller.


PCR-TEST

- för pågående infektion

Om testet

Nuvarande ”gold-standard” för testning mot pågående infektion. Den reagerar på låga virusnivåer och även virusrester. Analysen genomförs på ackrediterat laboratorium: Life Genomics AB.

 

Svarstid

1-2 dagar från genomfört test till resultat.

 

Kvalitet

Hög specificitet och sensitivitet – där sensitiviteten i regel beror på hur sjuk patienten är (dvs. hur mycket virus patienten har i kroppen).
Läs mer under ”Hur säkert är testet?” nedan.

 

Användningsområden

För testning av personer med pågående symptom.

ANTIGENTEST

- för pågående infektion

Om testet

Bra att använda för bredare screening som en extra försiktighetsåtgärd för att minimera risken att smitta kommer in på arbetsplatsen.

Snabbt och enkelt test som detekterar pågående infektion. Mäter existensen av Sars-Cov-19-virusets ytprotein. Testet tillverkas av Abbot och används av bla. Region Skåne.

 

Svarstid

15 minuter

 

Kvalitet

De senast utvecklade antigenstesterna har en sensitivitet och specificitet är jämförbar med PCR-testning.

 

Användningsområden

Komplement till PCR för screening på arbetsplatser och i situationer där stora grupper behöver bli testade snabbt.

ANTIKROPPSTEST

- efter genomgången infektion

Om testet

Används för att detektera om en person har genomgått infektionen och har antikroppar i blodet. Därmed har personen byggt upp en viss immunitet och skydd mot återinfektion. Testet kommer från Noviral AB.

 

Svarstid

15 minuter

 

Kvalitet

Hög specificitet och sensitivitet.

 

Användningsområden

Används som screening för antikroppar hos symptomfria medarbetare som ger företaget information för att begränsa smittspridning på arbetsplatsen.

ANTIKROPPSTEST

- mängder av antikroppar efter vaccination eller genomgången infektion

Om testet

Används för att detektera mängden av antikroppar i blodet efter genomgången infektion eller vaccination. Besvaras numeriskt i enhet enligt WHO-standard. Observera att nivån av antikroppar som ger immunitet mot covid-19 dock inte är klarlagd men ju större mängd antikroppar, desto bättre skydd. Analysen sker hos ackrediterad laboratorium: Unilabs AB

 

Svarstid

1-2 dagar från genomfört test till resultat

 

Kvalitet

Hög specificitet och sensitivitet.

 

Användningsområden

Används som screening för antikroppar hos symptomfria medarbetare som ger företaget information för att begränsa smittspridning på arbetsplatsen.


Tidsbokning:

Boka din tid genom att ringa 0431 – 36 98 66 eller skicka mail till kliniken@fysiotest.se.

Du kan även fylla i formuläret nedan, så ringer vi upp dig.
Mer information:

 • Vem vänder sig testerna till?

  Testerna vänder sig främst till resenärer, men kan även passa dem som vill förvissa sig om smittfrihet för att de ska träffa personer i riskgrupp, eller återvända till exempelvis sin arbetsplats efter ledighet eller annan bortavaro.

 • Hur genomförs PCR-testet?

  Prov för pågående infektion tas på vår klinik, varefter det transporteras till Life Genomics AB laboratorium i Göteborg. Svar rapporteras tillbaka till kliniken dagen därpå. Vid negativt test utfärdar kliniken reseintyg för dig.

 • Hur säkert är PCR-testet?

  PCR-tester
  Senstitivitet: 100%
  Specificitet:   97,73%

  Ackrediteringen innebär att arbetet på laboratoriet utförs opartiskt, korrekt och grundas på internationellt erkända standarder. Swedac ställer bland annat krav på personalens kompetens, metoder och dokumentation av arbetet.
  Sensitiviteten är den andel sant positiva resultat som testet korrekt identifierar som positiva.
  Specificiteten är den andel sant negativa resultat som testet korrekt anger som negativa. ​

Om Life Genomics

Life Genomics -tidigare TATAA Biocenter AB- var bland de första att utveckla ett test för SARS-COV-2, som registrerats för CE-IVD under namnet TATAA GrandPerformance SARS-COV-2 Detection kit för diagnostisk användning inom Europa. TATAA var också tidigt igång med testning för SARS-COV-2 i samarbete med Saint James Hospital på Malta. I Sverige erbjuder TATAA Biocenter testning till resenärer genom plattformen www.coronapassport.se samt bidrar till den offentliga screeningen inom Västra Götalandsregionen.